O bazenima

Priuštite sebi i svojim gostima aktivni odmor i ugodnu relaksaciju u okolini vašeg doma. Rado ćemo Vam savjetovati bazen i opremu koji bi se idealno uklopio vašoj kući ili dvorištu.

Kako izabrati bazen

Razmišljate o kupnji bazena? Trebate li pomoć oko izbora veličine, oblika i opreme? Možemo Vam pomoći i predložiti idealno rješenje upravo za Vas tako, da bi u potpunosti uživali sve prednosti privatnog bazena.

Oblik, veličina i smještaj

Izbor odgovarajuće veličine i oblika bazena prvo je pitanje o kojem kupac razmišlja kod kupnje bazena. Ako razmišljate o gradnji privatnog bazena, koji nije dio projekta, poželjno je razmisliti o svrsi korištenja i zahtjevima koje treba ispunjavati Vaš bazen. Prije svega na pitanje TKO? će uglavnom koristiti bazen i ŠTO? od njega očekujete. Naravno da će drugačije izgledati bazen namijenjen obitelji sa malom djecom, a drugačije bazen namijenjen za aktivne ljude koji od njega očekuju korištenje u sportske svrhe.

Izbor idealnog mjesta

Gradnja bazena je dugoročno rješenje, te je potrebno izabrati mjesto gdje će se bazen nalaziti. Kod vanjskih bazena, bazen pozicioniramo na mjesto koje je dnevno najviše osunčano. Potrebno ga je smjestiti dalje od visokog drveća i zelenila, tako da sunce obasjava bazen tokom većine dana. Uz bazen također mora biti i dovoljno prostora za odmor.

Ako je u blizini podrum ili suteren, možete u taj prostor smjestiti uređaj za filtriranje. Ako razmišljate o natkrivanju kod ugradnje bazena ili u budućnosti potrebno je računati na mjesto za tračnice (šine), uobičajeno na dužnoj strani bazena. Tako da je stepenište najbolje u tom slučaju postaviti na jednoj od kraćih strana, ili u kut bazena.

Ako će bazen biti smješten u interijeru, trebali biste s tim računati već kod projektiranja same kuće. Izbjegavate tako komplicirane dodatne instalacije cijevi, struje, problema sa statičkim opterećenjem, odvlaživanjem prostora itd. No, to ipak ne znači kako ugradnja bazena u interijer izgrađene kuće ne bi bila moguća.

Naravno, da uvjeti na mjestu ugradnje bazena nisu uvijek idealni (iskorišteni prostor, pristupne ceste, orijentacija prema stranama svijeta, uvjeti na terenu, statika terena, arhitektonska kompozicija i dr.).

Obratite nam se s povjerenjem: mi ćemo biti sretni pomoći vam povezati ideje sa realnim mogućnostima. Besplatno ćemo vas savjetovati i pokazati naše dosadašnje projekte kako bi zajedno pronašli najprikladnije rješenje.